Apptipset 2013 är avslutat. Här är listan över tipsen som kom in:

Min hjälpsammaste app är

Jättebra för vardagsrutiner och sånt man gör regelbundet. T ex mat, tvätt, komma ihåg att ta med pengar, diska, läxor osv.
I stället för att smsa skickar man ett röstmeddelande. Superbra!
Lägg upp ett schema med tidsåtgång för varje aktivitet och kör det sen i ett snyggt gränssnitt med stoppklocka.
Man kan leka affär tillsammans, och paddan visar vems tur det är och vad man ska göra.
En handlingslista i mobilen/paddan. Den går att synka mellan flera enheter och man kan även fylla i via nätet. Man kan sortera matvarorna mellan katergorier för att lättare hitta rätt. När man tagit en vara kryssar man av den. Man ser bara varorna som är kvar på listan så man får lätt en översikt. Den är bra som hjälpmedel för att göra vardagen lättare. Är man och handlar tillsammans kan man dessutom kryssa i båda två när man tagit en vara och har listan båda två utan problem. Så fort man kommer på att något ska handlas kan man fylla i det i listan. Och minnet som kan svika ibland blir inte ett problem. Vi använder den varje handling o är supernöjda.
Ett otroligt bra memoryspel där en röst bekriver olika känslor. Eleverna känner igen sig och tycker att det är ett roligt spel. De frågar gärna om vad känslorna betyder och vill gärna spela om och om igen. Elever som har svårt att avläsa ansiktsuttryck och känslor tycker om detta spel och frågar efter det. I samband med spelet kan de också berätta om egna känslor, något de inte gör annars.
Appen ritprata är det bästa som hänt oss! Lätt att komma igång med, lätt att förstå, barnen kan själva skapa ritprat om de behöver. Helt underbart!
Flow Free
Underbart avstressande när tankarna far i huvudet och man behöver samla ihop dem. Man kan välja svårighetsgrad själv utifrån humör och tidsåtgång. Du får ett spelbräde med flera färg pluttar, varje färg har två pluttar och de ska länkas samman utan att korsa väg för någon annan färg och hela spelbrädet ska bli täckt av färg. Den finns som gratisvariant.
Här finns enkla sköna övningar i avspänning, mindfulness och basal kroppskännedom. Gratis :)
Att ringa och få luren i örat på dig är vardagen för oss som stammar. Denna app återger ditt tal, men lite fördröjt och höjer/sänker talet, vilket minskar stamningen hos många.
© 2011-2013 Tina Wiman
42matters Search API E-post